ПОЧЕЛА РЕАЛИЗАЦИЈА ПРОЈЕКТА ЗА ОСОБЕ СА ИНВАЛИДИТЕТОМ

У оквиру пројекта“ Наша нада“ у Лопарама одржана активност којом је реализована прва радионица која се односи на израду локалног акционог плана за особе са инвалидитетом.

„На одржаној радионици смо дефинисали проблеме са којима се сусрећу особе са инвалидитетом, на територији општине Лопаре, као и мјере како би се унаприједио положај инвалида“, рекла је Тања Марковић, координатор наведеног пројекта.

Перо Савић, предсједник Удружење параплегичара,обољелих од дјечије парализе и осталих тјелесних инвалида општине Лопаре, каже да је на њихову иницијативу, уз помоћ општинске управе Лопаре, поднесена апликација за наведени пројекат Министарству за људска права и избјеглице у Савјету министара БиХ.

„Видљиви су наши резултати досадашњег рада као што је уклањање архитектонских баријера, означавање паркинг мјеста за инвалиде, а сада ћемо радити на имплементацији овог пројекта који нам је одобрен“, истакао је Савић.

На наведеној активности су били присутни представници општине Лопаре, бироа за запошљавање, локалног дома здравља, центра за социјални рад и представници коалиције „Колос“ из Бијељине, чији је дио и Удружење параплегичара, обољелих од дјечије парализе и осталих трајних инвалидности из Лопара.