МАЈЕВИЧКИМ ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА ПОДИЈЕЉЕНО 3000 САДНИЦА ШЉИВЕ

Општинска управа Лопаре је организовала подјелу 3000 комада садница шљиве за 57 пољопривредних произвођача са подручја локалне заједнице.

„Овај пројекат је покренула општина Лопаре и циљ нам је, да не прође ни једна година и ни један период за садњу, да се на Мајевици не засаде нове количине шљиве“, истакао је начелник општине Радо Савић.

Он је, обраћајући се присутним пољопривредницима, најавио да ће локална заједница по сличном принципу обезбједити за јесењу садњу још 5000 садница.

Начелник одјељења за привреду и друштвене дјелатности општине Лопаре Жељко Керовић је рекао да се подјела укупно 3000 садница, по 1500 комада сорте „Чачанка родна“ и 1500 сорте „Стенлеј“, обавља у сарадњи са јединицом за координацију пољопривредних пројеката при надлежном министарству и фирмом „Фруктум“.

„Пољопривредни произвођачи уплаћују по 1 КМ по садници, а преостали дио субвенционирају пројекат и општина Лопаре“, додао је Керовић.

Пољопривредник Горан Седларевић из Миросаваца је изразио захвалност општинској управи на добро организованом пројекту.

„Имам већ оформљен воћњак шљиве од око стотину комада и са садницама које сам добио ћу га допунити“, рекао је Седларевић.