ОДРЖАНО КЊИЖЕВНО ВЕЧЕ У ЦЕНТРУ ЗА КУЛТУРУ

У галерији Центра за културу Лопаре је одржано књижевно вече на коме су се публици, својом поезијом, представили пјесници Бранислав Матић, Кајоко Јамасаки Вукелић, Никола Живановић и Александра Батинић.
„Драго ми је што сам ове кишне вечери био у Лопарама пред овом дивном публиком, што смо имали прилике да читамо своју поезију, подијелимо нека искуства о свом раду, погледима на свијет, живот, културу и књижевност“, рекао је Бранислав Матић, пјесник и уредник Националне ревије „Србија“.
Он истако да су овакви сусрети лијепи и важни упркос томе што су сви потонули у илузију да све мора стизати посредством великих медија и кроз контролисане решетке.
Пјесник Слободан Јовић, који је водио разговор са ауторима је рекао да они припадају различитим генерацијама, али и поетичким усмјерењима.
„Заједничко им је да свих четворо пјесника пишу поезију која је врхунска, а да поред тога раде и још неке драгоцјене ствари за српску културу и свако на свој начин јој доприноси“, навео је Јовић.
Директор Центра за културу Лопаре Мирко Стевић је казао да у времену ријалити програма и искривљених погледа на традиционалне вриједности друштва сваки културни догађај има важност за локалну заједницу јер доприноси унапређењу и развоју културе.
Он је навео да је током мјесеца, осим књижевности Центар за културу организовао и друге активности у области очувања традиције и фолклора, а кроз ликовни и сценски програм планиране су изложбе и представе за дјецу и младе.
„Свако вријеме проведено на културним догађају је добро и квалитетно проведено вријеме, посебно када учествују угледни пјесници као вечерас“, истакао је Стевић.