Млади општине Лопаре вјерују СДС-у

Искуством и младошћу до побједе у октобру

Нових 100 младих чланова са подручја општине Лопаре у редовима Српске демократске странке, јасна је порука да млади људи у Републици Српској желе да преузму своју судбину у своје руке и да се боре за бољу будућност. СДС је отворио врата свим грађанима РС јер је крајње вријеме за темељите промјене, истакао је предсједник СДС-а Младен Босић у Лопарама, пожеливши добродошлицу у странку омладинцима са подручја ове општине. Он је изјавио да су млади велика снага СДС-а и да је управо због њих неопходно хитно уредити друштво како би могли живјети од свог рада и планирати породицу.
-Нема већег интереса од интереса да млади људи остану у Српској, а да би остали, наше друштво мора бити уређено и праведно, поручио је Босић и нагласио да је интерес младих генерација највећи интерес СДС-а, јер без младих нема будућности. Босић и позвао младе људе да се у што већем броју укључе у остваривање најважнијег задатака, промјене актуелне власти. Предсједница Актива жена СДС-а Александра Пандуревић је нагласила да млади треба да се политички ангажују и боре за бољу будућност јер РС и припада њима.
-Ако нам млади људи и даље буду одлазили, онда је будућност суморна, изјавила је Пандуревићева нагласивши да су управо млади људи, они који ће у октобру одредити у ком правцу ће ићи Српска.
– Спој искуства и младости у СДС-у, наставиће ће да гради праведну Српску која ће бити по мјери свих грађана, закључила је Пандуревићева.
Начелник општине Лопаре Радо Савић је нагласио да свакодневно подмлађивање редова СДС-а и све већи број чланова, најбоље говори о нужности промјена стања у РС.
-Млади Лопара, али и цијеле РС, у све већем броју се опредјељују за политичко ангажовање у СДС-у, јер СДС може промијенити дугогодишње лоше стање. Крајње је вријеме да РС воде људи који знају и могу да свим грађанима обезбиједе нормалне услове за живот, а то посебно заслужују млади људи, рекао је Савић.
Милена Радић из Лопара, која једна је од стотину младих који су приступили СДС-у, а сматра да може допринијети промијени тешке ситуације у којој се налази грађани Српске свих генерација.
Млади љекар из Лопара Желимир Нешковић истиче да се опредијелио за СДС, јер је странка која је посвећена обичном човјеку.
-Крајње је вријеме да се ситуација покрене на боље, а за то требају јака воља, знање, труд, рад и љубав према нашој Републици и нашем народу, али и сваком човјеку с којим живимо у локалним заједницама. Странка чији сам поносни члан то зна, хоће и може. Доказаћемо то у октобру, али и након октобра, када ћемо нашу Српску повести путем боље будућности. То је наш задатак, али и обавеза према генерацијама које су је стварале, рекао је Нешковић.
Игор Остојић предсједник Младих СДС-а РС је рекао да је сигуран да ће Млади СДС-а, од октобра повести РС путем боље будућности.
-Наша РС у СДС-у има војску младих, има пјешадију која ће у октобру срушити актуелну власт која нас води у све веће безнађе. СДС на власти неће владати, него ће радити за бољу будућност свих грађана, поручио је Остојић.

Извор: Семберске новине. 29. април 2014. године, 950

Извор: РТВ Хит – Брчко