Презентација резултата Омладинске банке Лопаре

Дана 28. новембра 2013. године, у  просторијама Скупштинске сале Општине Лопаре одржана је церемонија  промоције резултата програма Омладинске банке Лопаре на којој су  учествовли представници/це Омладинске банке, чланови/ице група чији су  пројекти реализовани, као и представници/це организација и предузећа  који су додатно подржали пројекте младих.
У оквиру програма Омладинска банка Лопаре који партнерски подржавају  Општина Лопаре и Фондација Мозаик, одобрено је 9 пројеката неформалних  група младих од који је 8 успјешно реализовано у периоду од 15.06. до  30.09.2013. године.
Укупна вриједност 8 реализованих пројеката износила је 31.816 КМ, од  којих је износ од 13.883 КМ обезбијеђен као допринос група из заједнице,  а износ од 12.933 КМ обезбијеђен из фонда Омладинске банке Лопаре који  су заједнички обезбједили Општина Лопаре (4.688 КМ), Министарство  породице, омладине и спорта РС (1.000 КМ) и Фондација Мозаик (7.245 КМ)  од донатора УСАИД.

Планирани протокол церемоније подразумијевао је сљедеће:
У уводној ријечи, Начелник општине Лопаре Др Радо Савић, обећао је подршку и у следећој години у имплементацији пројеката програма Омладинске банке Лопаре и позвао младе људе да својим идејама дају допринос у развоју општине Лопаре. Том приликом за подршку овом програму, Начелник се захвалио привредницима са подручја општине Лопара и Министарству породице, омладине и спорта РС, затим је уследила Презентација резултата Омладинске банке Лопаре 13 пројеката младих, те уручивање плакета и захвалница за допринос пројектима младих.