Млади из Лопара завршили тренинг – активно тражење посла

У оквиру програма Млади граде будућност група 32 младих са подручја општине Челић и општине Лопаре су током четири дана учествовали у тренингу „Да, то је твој посао“.

Радна пракса која се учесницима омогућава има за циљ да се младима пружи прилика да стекну искуство у основним пословним процесима, дођу у додир са процедурама и технологијама које се користе у пословном свијету те бољу припрему за тржиште рада. Некима ће радна пракса бити први сусрет са пословним окружењем, другима пак могућност усвајања нових знања и вјештина. Учесници у пракси виде прилику за запослење коју данас младима ријетко ко пружа.

Пројекат „Млади граде будућност у Брчко дистрикту БиХ“ се имплементира на подручју Брчко дистрикта и општина Градачац, Челић, Лопаре и Пелагићево у периоду од априла 2011 до децембра 2013.године. Носилац пројекта је америчка организација Youth Build International, а локални партнери су PRONI Центар за омладински развој и Центар за одрживи развој. Пројекат је подржан од народа Сједињених Америчких Држава – путем USAID-a.

Програм Млади граде будућност ће у наредном периоду обезбиједити младима могућност стицања једномјесечне радне праксе, од којих ће неке обезбиједити и сама општина Лопаре.