УРУЧЕНА 31 „ПОНОСНА КАРТИЦА“ ЗА ПОРОДИЦЕ СА ТРОЈЕ И ВИШЕ ДЈЕЦЕ

Начелник општине Лопаре Радо Савић је представницима породица, са троје и више дјеце, из наведене локалне заједнице уручио 31 картицу, којом се остварује право на попуст приликом куповине робе и услуга код 11 привредних субјеката укључених у пројекат који спроводи Фондација за породицу у сарадњи са општинама и градовима Републике Српске.
„Ово је једна од мјера подршке породици у коју је укључена и општина Лопаре заједно са Фондацијом за породицу и овом приликом желим да им изразим захвалност“, рекао је Савић.
Он је захвалио и привредним субјектима који су укључени у пројекат који у општини Лопаре траје од 2020. године када је потписан споразум о сарадњи, чиме је омогућено да „Поносна картица“ заживи у наведеној локалној заједници.
„Ту су књижаре, трговине, апотеке и остали привредни субјекти у које често људи иду, купују и на период од три године оствари се значајна уштеда за кућни буџет“, додао је Савић.
Мајка четворо дјеце Зора Станић Радовановић из Прибоја је у својој изјави новинарима рекла да свака помоћ и подршка пуно значи свим родитељима.
„За одгајање дјеце не троше се само материјална средства, којих свакако треба, али треба ту и живаца и свега осталог што то прати“, навела је Радовановићева.
Мирјана Рикановић, мајка четворо дјеце је казала да је потребно издвојити пуно новца како би породица функционисала.
„Желим изразити захвалност организацији, општини Лопаре и начелнику који су све ово организовали“, рекла је Рикановићева.
„Обавјештавамо све породице са троје и више дјеце од којих је најмање једно малољетно, а који нису поднијели захтјев за Поносну картицу Републике Српске, да могу да подносе захтјеве током читаве године“, поручено је из општинске управе Лопаре.