„ЂУРЂЕВДАНСКЕ СВЕЧАНОСТИ 2013“

У НЕДЕЉУ, 05.05.2013. године, у оквиру вишедневне манифестације „Ђурђевданске свечаности 2013“, реализован је низ активности:

Васкршњи меморијални турнир у малом фудбалу – „Грујица Јањић“ одржан је  у МЗ Пукиш.

Одржана је свечана сједница СО Лопаре, на којој су начелник др Радо Савић, и предсједник СО Лопаре Миленко Ристић, присутнима презентовали резултате рада  и успјешно реализоване пројекте из претходне године. Додјељена су признања појединцима за остварене резултате у претходној години.

ОО СПКД „Просвјета“ Лопаре организовао је културно-забавни програм. Богатство садржаја програма уприличили су полазници Дјечијег вртића Лопаре,  који су својим креативним наступом одушевили многобројну публику у сали Центра за културу и информисање.

Разноврстан и веома богат садржај припремили су и приказали ученици Основних школа „Свети Сава“ Лопаре и „Вељко Чубриловић“ Прибој,   ученици  Средњошколског центра „Вук Караџић“ Лопаре и чланови СПКД „Просвјета“.

Велики допринос обиљежавању Крсне славе општине Лопаре и реализацији културно-забавног програма,  дали су  чланови ОО СПКД „Просвјета“ Лопаре.

У препуној сали Центра за културу и информисање приказан је богат музички, драмско-сценски, фолклорни и рецитаторски програм.

У ПОНЕДЕЉАК, 06.05.2013. године, у 09,00 часова у храму Покрова Пресвете Богородице у Лопарама служена је Св. Литургија, затим ломљење славског колача и литија. У 10,00 часова је служен помен Парастос погинулим борцима.

На пријему ораганизованом у УТОРАК, 07.05.2013. . године, Начелник општине Лопаре Др Радо Савић и предсједник СО Лопаре Миленко Ристић,  уручили су дипломе ученицима основние школе у Лопарама, Прибоју и Корају, као и  ученицима СШЦ „Вук Караџић“ из Лопара. Поред  диплома намјењених ученицима за остварене резултате на општинском, регионалном и републичком нивоу, уручене су и захвалнице свим заслужним наставницима и професорима.

У СРИЈАДУ, 08.05.2013. У сриједу 08.05.2013.  године, одржана је улична трка на 800, 1000 и 1200 метара у којој су учествовали ученици основних и средњих школа. У 20,00 часова у  Центру за културу и информисање одржана је промоција романа „Ајдук“ аутора Миодрага Лукића, који је привукао многе љубитеље писане ријечи.