САЛЗБУРГ ДОНИРАО ВОЗИЛО ЛОПАРАМА

Замјеник градоначелника Салзбурга Бернхард Ауингер уручио је данас начелнику општине Лопаре Ради Савићу возило за одвоз отпада, које је донација града Салзбурга општини Лопаре.

Након предаје возила Савић се захвалио домаћинима и напоменуо да је ово друго возило које је Салзбург донирао мајевичкој општини.

“Возило ће нам служити за одвоз чврстог отпада са територије цијеле општине Лопаре до регионалне депоније у Бијељини”, навео је он.

Савић се данас састао и са челницима града Салзбурга, с којима је разговарао о проширењу сарадње.

“Наша сарадња траје од 2004. и желимо да је унаприједимо на још већи ниво”, истакао је Савић.

Ауингер је изразио задовољство посјетом начелника Савића те најавио посјету делегације градова Салзбурга, Халајnа и Матигхофена општини Лопаре.

“Желимо да посјетимо Лопаре и Републику Српску, да се још боље упознамо са овом средином и да сарадњу проширимо на друге привредне гране”, рекао је Ауингер.

Савић се састао и са директором Комуналног предузећа града Салзбурга Јиргеном Вулф Гегенбауром.

Гегенбауер је рекао је новинарима да је камион у одличном стању и да је неколико година уназад био у употреби.

“Задовољство нам је што можемо да донирамо возило које ће служити општини у Републици Српској”, рекао је Гегенбаур и најавио да ће и наредне године донирати возило.

Мајевичанин који живи и ради у Салзбургу Златко Стојановић посредовао је у сарадњи општине Лопаре са Салзбургом. Он је изразио задовољство јер „може да буде од користи свом завичају“.

Савић и предсједник Скупштине општине Лопаре Миленко Ристић обишли су градско комунално предузеће и упознали се с радом овог привредног субјекта који се бави одвозом отпада и чистоћом у Салзбургу.