ПОСРЕДСТВОМ МИНИСТРА ШАРОВИЋА ВЛАДА ЈАПАНА ДОНИРАЛА ОПРЕМУ ЛОПАРАМА


Јавно комунално презеће „Чистоћа“ из Лопара добило је опрему вриједну 92.336 КМ од Владе Јапана посредством Министарства спољне трговине и економских односа БиХ.

На основу споразума о размијени нота између Савјета Министара БиХ и Владе Јапана о реализацији грант помоћи Владе Јапане БиХ а на основу исказаних потреба опрема је дођељена „Чистоћи“ из Лопара, рекао је начелник ове мајевичке општине Радо Савић.

Он се захвалио министру у Савјету министара БиХ Мирку Шаровићу преко кога је општина Лопаре успјела да аплицира ову опрему код Владе Јапана.

„Имамо одличну сарадњу са Савјетом министара БиХ преко кога смо реализовали бројне пројекте а данас смо преузели ову вриједну опрему на задовољство свих грађана“, рекао је Савић новинарима.

Савић је навео да ће ова опрема омогућити ефикаснији рад комуналног предузећа у Лопарама и уштедити људске и материјaлне ресурсе јер се ради о савременој опреми.

Директор предузећа “Чистоћа” Жељко Ђокић рекао је да је опрема високог квалитета и да ће у великој мјери олашкати обављање основних дјелатности и унаприједити пружање комуналних услуга грађанима.

Према његовим ријечима, предузеће је добило детектор цурења у водовима под притиском, резач асфалта и бетона са дуплим ножем, пумпе за нетретирану воду, пумпе за чисту воду, пнеуматски чекић за професионалну употребу, локатор за металне цијеви и перач високог притиска.