Састанак са Фондацијом „Лара“

У сали СО-е Лопаре, 12.децембра 2016. године одржан је радни састанак у оквиру пројекта „Унапређење имплементације међународних стандарда за заштиту преживјелих на локалном нивоу“ који организује Фондација „Лара“. Након радног састанка, начелник општине Лопаре др Радо Савић потписао је Споразум о сарадњи са представницима Фондације „Лара“.
Циљ састанка је био представљање пројекта, активности и очекивани резултати, као дефинисање смјерница међусобне сарадње на његовој реализацији. Учесници на састанку били су представници Фондације “Лара” и представници општине Лопаре, Центра за социјални рад Лопаре, Дома здравља Лопаре, Завода за запошљавање – Биро Лопаре и Средњошколског центра Вук Караџић.
Пројекат „Унапређење имплементације међународних стандарда за заштиту преживјелих на локалном нивоу” се реализује од 1.10.2016. године са циљем унапређења заштите и подршке преживјелима интегрисањем међународних стандарда у политике на локалном нивоу и јачањем сервиса подршке у пет локалних заједница, и то на подручју Града Бијељина, општина Лопаре, Власеница, Рогатица и Фоча.
Пројекат је финансијски подржан од стране „UN WOMEN“ канцеларија у Босни и Херцеговини.