„Наши разговори – Зашто је потребно радити на изградњи мира?“

У сали Центра за културу и информисање Лопаре, 2. децембра 2016. године организован је округли сто под називом „Наши разговори – Зашто је потребно радити на изградњи мира?“. Сврха „Разговора“ је пружити могућност грађанима да кроз отворен и искрен дијалог почну разумијевати животна искуства и перспективе „других“ и остваре сарадњу на активностима које могу изградити мир и повјерење у локалним заједницама. Начелник општине Лопаре др Радо Савић поздравио је одржавање овог округлог стола.
„Наши разговори“ се организују у оквиру пројекта ПРО-Будућност (Повјерење, Разумијевање, Одговорност за Будућност) Америчке агенције за међународни развој (USAID) који имплементира Catholic Relief Services у сaрадњи са Фондацијом Мозаик, Caritasom BiH, Форумом грађана Тузле, Хелсиншким парламентом грађана Бања Лука и Међурелигијским вијећем у БиХ.
На „Разговору“ су учествовали грађани и грађанке, представници/це локалних власти, цивилног друштва, медија, вјерских заједница из општине Лопаре.
Модератори „Разговора“ су били Вехид Шехић из Форума грађана Тузла (партнер у оквиру пројекта ПРО-Будућност), Александра Летић, програмски менаџер, Хелсиншки комитет за људска права у РС и Стефан Терзић, омладински активиста.