Одржан донаторски концерт Оркестра „Хармоника“ у Лопарама

У Центру за културу и информисање у Лопарама, под покровитељством Општине Лопаре синоћ је одржан донаторски концерт Оркестра “Хармоника” из Угљевика.
Ријеч је о хуманитарном концерту којим се прикупљао новац за куповину авионских карата члановима овог оркестра како би им се омогућио одлазак на гостовање у Канаду.
Оркестар хармоника свира српску народну традиционалну музику, али и музику других народа коју већ неколико година успјешно презентује широм свијета. Учествовали су на Олимпијади у Сочију гдје су од 11.000 пријављених из читавог свијета, са два руска оркестра као побједницима, били једини представници Балкана. Такође, на позив султана Омана представљали су Републику Србију и имали четири концерта у златној дворани Royal Opera у Мускату. Заједно са Бољшој театром, на позив предсједника Републике Српске и руске амбасаде, наступали су у Јекатеринбургу гдје су у конкуренцији 16 држава освојили “Grand prix”.
Донаторском концерту присуствовали су бројни представници културног , јавног и политчког живота Лопара који ће својим донацијама омогућити младим талентованим умјетницима да своје умијеће поново покажу изван граница Републике Српске.