Потписани уговори са неформалним групама младих

У оквиру програма Омладинске банке у задњих неколико дана широм БиХ потписани су уговори са преко 700 чланова и чланица неформалних група младих, како би се 126 друштвено иновативних пројеката спровело у локалним заједницама од јула до септембра 2016. године.
Учесници на турнирима који су успјешно развили своје друштвено-иновативне идеје, добили су прилику да развијају своје пројекте у М-зони Фондације Мозаик.
Једна од општина у којима су потписани уговори јесте и општина Лопаре, гдје су потписани уговори са представницима четири неформалне групе младих, чији су пројекти одобрени у оквиру програма Омладинска банка Лопаре.
Међу одобреним пројектима који имају циљеве унапређења туризма, екологије, образовања, уопштено услова за живот младих у Лопарама, јесу: „Инфопортал Лопаре“, „Праксом до будућности“, „Селекција и рециклажа, екологија нам је најдража“ и „Аутобуско стајалиште са огласним таблама“. Укупна вриједност свих пројеката износи 16.639,30 КМ што представља допринос заједнице, Фондације Мозаик и Општине Лопаре.