Бесплатни прегледи у Корају

Општина Лопаре је у сарадњи са Домом здравља Лопаре 26. фебруара 2016. године организовала бесплатне љекарске прегледе повратничког становништва мјесне заједнице Корај. Прегледи су вршени у просторијама Дома културе у Корају, а прегледи су обухватали ултразвук врата, абдомена, мјерења крвног притиска, шећера у крви и холестерола.
Ове акције већ пар година проводи и организује др Желимир Нешковић љекар из Лопара и народни посланик у НСРС. У приликама гдје доста људи тешко могу доћи до доктора, он је одлучио да доведе докторе и медицинаре у њихова села. За неке врсте прегледа који су обављени у Корају чека се неколико мјесеци, а ови мјештани, захваљујући хуманој акцији др Нешковића, су могли то да ураде за један дан.
„Ово је једна у низу наших акција бесплатних прегледа. Одлучили смо да се ова акција одржи у Корају гдје је углавном настањена стара популација и не постоји нека устаљена култура здравствене превентиве и здравствене услуге у овом селу. Окупила се једна екипа доктора предвођена професором са факултета у Фочи, др Синишом Ристећем, др Александар Јовичић, неуролог из Бијељине и моје колеге доктори и техничари из Дома здравље Лопаре“, рекао је др Желимир Нешковић.
У току ове акције прегледано је преко 50 особа.