Пројекција документарног филма „Дјеца“

У Центру за културу и информисање у Лопарама 10. јануара 2016. године одржана је премијера документарног филма “Дјеца”, аутора Дениса Бојића, који је рађен у продукцији РТРС-а. Овај документарни филм на јединствен и аутентичан начин представља једино и посљедње свједочење четири преживјела родитеља, Јоке Миловановић, Милеве Лазаревић, Милеве Жупић и Маринка Бјелице, од укупно 36 очева и мајки, који су у отаџбинском рату изгубили по троје дјеце.
Осамдесеттрогодишња Јока Миловановић из Миросаваца изгубила је у протеклом рату три сина. „Туга за Миодрагом, Трипуном и Ђојом никада неће уминути“, каже бака Јока.
Начелник општине Лопаре др Радо Савић рекао је да филм “Дјеца” документује једну од највећих трагедија српског народа у посљедњој деценији 20. вијека.
„Они који су живот дали за РС, никада не смију бити заборављени“, поручио је предсједник предсједништва Борачке организације општине Лопаре Ристо Радић.
Пројекцији је присуствовао велики број мјештана Лопара. Филм „Дјеца“ трајни је запис о трагедији српског народа и чувар успомена на све жртве. Пројекција филма истовремено је почела у 11 градова Републике Српске.