Огњен Тадић посјетио општину Лопаре

Лопаре је 22. септембра 2014. године посјетио, делегат Дома народа ПС БиХ-а, г-дин Огњен Тадић. Господин Тадић је са начелиником општине Лопаре др Радом Савићем разговарао о тренутној ситуацији на подручују општине Лопаре након мајских и августовских елементарних непогода које су задесиле нашу општину.
Након, разговора у кабинету начелинка г-дин Тадић је обишао петочлану породицу Илије Манојловића која је остала без крова над главом након елементарних непогода у мају мјесецу. –Захваљјући људима из дијаспоре и општини Лопаре ова породица је пред рјешењем свог стамбеног питања, ниједан појединац не стоји иза ових природних непогода, али је евидентно и то нико не може да спори да су током поплава и клизишта у први план испливале и избиле све слабости РС, а оне нажалост јесу поризвод нехата и нерада и сталне пљачке нашег буџета усљед чега смо толико сиромашни да не можемо да рјешавамо овакве проблеме“,-рекао је Огњен Тадић.
Помоћ Владе РС са 320КМ неће покрити штету од 13, 5 милиона марака. У Лопарама је почела изградња 18 кућа за људе који су остали без крова на главом, али све то захваљујући великој помоћи дијаспоре и подршци општине Лопаре. –Општина Лопаре неће заборавити ове људе који су остали без крова над главом током мајских и августовских поплава, али морамо бити свјесни чињенице да ће то бити дуготрајан процес.- каже начелник општине Лопаре др Радо Савић.