ПРОМОЦИЈА ЧАСОПИСА „ЖИВОТВОРНИ ИСТОЧНИК“

У Центру за културу и информисање Лопаре, одржана промоција часописа епархије зворничко-тузланске „Животворни Источник“.
Домаћин ове промоције архијерејски намјесник тузлански протојереј-ставрофор Стево Јовић поздравио је све присутне и захвалио се гостима уредницима овог часописа на њиховој посјети.
Потом су ријеч узели технички уредник часописа протојереј-ставрофор Љубомир Самарџић и главни и одговорни уредник „Животворног Источника“ ђакон Бојан Чечар.
О. Љубомир је са аспекта техничке стране рекао да се нада да ће часопис бити препознатљив и савремен а у исто вријеме и да ће сачувати своју духовну димензију због којег је и намијењен.
Ђакон Бојан Чечар је затим све присутне упознао са садржином, сврхом и формом часописа, рекавши да је у најезди информација у савременом времену, веома важно да и писана Божја и црквена ријеч пронађу своје мјесто и дођу прије свега до вјерника, али и свих оних који до сада нису имали прилику кроз писану ријеч чути глас Цркве. Што се тиче садржаја „Животворног Источника“ он ће обухватати више тематских цјелина као што су библијско-богословска област, литургијско-пасторална, историјска област, православна породица и на крају вијести из епархије и активности Његовог Преосвештенства Епископа зворничко-тузланског господина Хризостома.
На промоцији су наступили пјевачка група „Вијенац“ и млади гуслар Огњен Окиљ из Брчког.