„ЂУРЂЕВДАНСКЕ СВЕЧАНОСТИ 2014“

У оквиру вишедневне манифестације „Ђурђевданских свечаности 2014.“ реализован је низ активности:

У СУБОТУ, 03.05.2014. године, oдржан је 5. интернационални АТВ Ендуро Скуп-Лопаре 2014. Највећи АТВ скуп на Балкану.

У НЕДЈЕЉУ, 04.05.2014. године, у просторијама Центра за културу и информисање је промовисана књига проф. Ђоке Јовића „Народно пјесништво Срба општине Лопаре“, која је привукла многе љубитеље књиге.

У ПОНЕДЈЕЉАК 05.05.2014. године, одржана је улична трка на 800, 1000 и 1200 метара у којој су учествовали ученици основних и средњих школа. У спомен цркви у Лопарама одржано је вечерње богослужење, након тога одржана је свечана сједница СО Лопаре на којој су начелник др Радо Савић, и предсједник СО Лопаре Миленко Ристић, присутним презентовали резултате рада и успјешно реализоване пројекте из претходних година. Додијељена су признања појединцима за остварене резултате у протеклом периоду. ОО СПКД „Просвјета“ Лопаре организовао је културно-забавни програм. Богатство садржаја програма уприличили су полазници Дјечијег вртића Лопаре, који су својим креативним наступом одушевили многобројну публику у сали Центра за културу и информисање. Велики допринос обиљежавању Крсне славе општине Лопаре и реализацији културно-забавног програма, дали су чланови ОО СПКД „Просвјета“ Лопаре.

У УТОРАК 06.05.2014. године, у храму Покрова Пресвете Богородице у Лопарама служена је Св. Литургија и ломљење славског колача, а након тога и литија, а након тога Парастос погинулим борцима.

У СРИЈЕДУ 07.05.2014. године, Начелник општине Лопаре Др Радо Савић и предсједник СО Лопаре Миленко Ристић, уручили су дипломе ученицима основних школа у Лопарама, Прибоју и Корају, као и ученицима СШЦ „Вук Караџић“ из Лопара. Поред диплома намјењених ученицима за остварене резултате на општинском, регионалном и републичком нивоу, уручене су и захвалнице свим заслужним наставницима и професорима.