САЈМОМ ДОМАЋИХ ПРОИЗВОДА ЗАВРШЕНИ ДАНИ ДИЈАСПОРЕ 2024

Сајмом домаћих производа је стављена тачка на овогодишњу манифестацију Дани дијаспоре која је по тринаести пут одржана у мајевичкој општини Лопаре.
Бројни штандови које су опремила удружења, појединци и мала предузећа понудила су посјетиоцима аутентичне производе са простора Мајевице, Семберије и других дијелова Републике Српске, Србије и региона.
Мајевички сир “зарац”, производи од брашна из воденица, мед и други пчелињи производи, љековито биље, поврће, воће, разне врсте ракија, дуборези и низ других производа су представљени посјетиоцима на поменутом сајму, али и гледаоцима крај малих екрана пошто је из Лопара уживо емитована емисија “Недељно поподне” БН телевизије.
Начелник општине Лопаре Радо Савић је рекао да су успјешно протекли овогодишњи тринаести Дани дијаспоре, те да је велики број посјетилаца који живе у матици, као и Мајевичана из иностранства, гостију из региона и братских општина и градова био присутан на догађајима који су за ту прилику припремљени.
Он је истакао да треба наставити са заједничким пројектима и улагањима дијаспоре и домаћих привредника, те да је то добра увертира за наредне Дане дијаспоре.
“Порука овогодишње манифестације је да се сачува завичај у борби против отварања рудника литијума на Мајевици у чему влада консензус између локалног становништва и дијаспоре”, саопштио је Савић.
У наставку вечери одржан је концерт Александре Младеновић.