У ТОБУТУ ОДРЖАНА 11. БРДСКА АУТО ТРКА

На стази у Тобуту код Лопара одржана је 11. брдска ауто трка и 2. ауто слалом трка, у оквиру Отвореног првенства Републике Српске и Отвореног првенства Републике Србије, за Награду општинe Лопаре.
Младен Ребриновић из Ауто мото картинг клуба ‘Оптима-моторспорт’ Бијељина, који је организатор наведеног догађаја, је рекао да је на трци учествовало преко 70 возача у обје конкуренције.
Он је навео да је покровитељ трке и ове године била општина Лопаре, уз помоћ Ауто-мото савеза Републике Српске и осталих спонзора.
„Задовољан сам самом организацијом такмичења и јучерашњим и данашњим вожњама које су протекле у најбољем реду“, истакао је Ребриновић.
Начелник општине Лопаре Радо Савић је навео да је брдска трка један од највећих спортских догађаја за локалну заједницу и ширу регију, који се одржава захваљујући домаћинима из Тобута, организаторима и свим возачима и такмичарима.
„Возачима бих пожелио успјех, да сваки од њих да максимум и постави свој лични рекорд на овој стази гдје су добри услови за вожњу“, поручио је Савић.
У генералном пласману Брдске трке „Лопаре 2024“, која је вожена за Награду општине Лопаре, прво мјесто је освојио Милош Спасојевић из Ауто спортског удружења /АСУ/ „Победник“ из Београда.
Брдска трка на стази у Тобуту је вожена у четири категорије, а екипни побједник је Ауто мото картинг клуб /АМКК/ ‘Оптима-моторспорт’ Бијељина.
Посебана атракција за публику је била дрифт вожња петнаестогодишњег Вука Вуковића из Бијељине.