ОДРЖАНА ПРЕДИЗБОРНА ТРИБИНА СРПСКЕ ДЕМОКРАТСКЕ СТРАНКЕ

На почетку предизборног скупа присутне је поздравио предсједник Општинског одбора Лопаре и потпредсjедник Српске демократске странке Радо Савић.
Предсједник Српске Српске демократске странке Мирко Шаровић је рекао да су Лопаре једна од најбољих средина у Републици Српској и да и без помоћи Владе Републике Српске има одличне резултате.
Он је истакао да ће се залагати за Отворени Балкан, који ће допринијети цијелој Републици Српској.
„Пројекат Отворени Балкан има шансу да заживи одмах, у првој години након преузимања власти на у Републици Српској и на нивоу БиХ. Мислим да је то велика корист за Лопаре, за Семберију, за цијелу Републику Српску и мислим да смо Јелена Тривић и ја способни и имамо снаге да кроз разговор са другим партнерима обезбиједимо да Отворени Балкан заживи у БиХ“, саопштио је новинарима кандидат за српског члана Предсједништва БИХ.
Кандидат за послaника у Народној скупштини Републике Српске у изборној јединици 6. Желимир Нешковић је истакао да је Српска демократска странка у Лопарама побјеђивала од почетка вишепартијског система у свим изборним циклусима за све нивое власти.
„Тако очекујемо и сада, одлучно улазимо у овај изборни циклус и јако смо добро организовани о чему свједочи данашње окупљање преко 700 људи у овдје у Лопарама. Изборна јединица 6. је најјача када је у питању Српска демократска странка и наш циљ је да у нашој изборној јединици имамо три директна мандата за Народну скупштину Републике Српске и два посланика у Парламентарној скупштини БиХ из изборне јединице 2., а те жеље темељимо на чињеници да имамо градоначелника Бијељине, три начелника општина у Шамцу, Угљевику и Лопарама, имамо највећи број одборника у скупштинама локалних заједница и то нам даје за право да имамо такве амбиције“, рекао је Нешковић у својој изјави новинарима.
Јелена Тривић, кандидат за предсједника Републике Српске је изразила очекивања да ће Српска демократска странка и Партија демократског прогреса апсолутно доминирати у изборима за сва четири нивоа власти.
„Поготово за господина Шаровића, кандидата за српског члана Предсједништва БиХ и мене као кандидата за предсједника Републике Српске, овдје у Лопарама и у изборној јединици 6. Често пута сам долазила у Лопаре и знам да начелник и његов тим и власт коју чине ПДП и СДС одлично функционише, често без подршке и сарадње републичких власти“, навела је Тривићева.