БИЈЕЉИНА: Kоалиција “Kolosi” примјер добре међусобне сарадње удружења – Брани са ружама поклоњен трицикл

Kоалиција “Kолоси” данас је обрадовала младог Бранимира Митровића, познатог у Бијељини по продаји ружа, са трициклом који је донирао Перо Савић из Лопара.
Милорад Јовић, секретар коалиције “Kолоси”, овом приликом се захвалио Савићу на донацији и на изузетној сарадњи која траје већ десет година.
Јовић је истакао да је ово примјер добре сарадње коју би требало и друге општине да усвоје.
“Перо Симић, иначе предсједник удружења параплегичара са подручја општине Лопаре, одлучио је да нам донира један трицикл који ће да користи члан актива младих особа са инвалидитетом, Бранимир Митровић, а који је иначе познат у Бијељини по томе да у кафићима продаје руже за ђевојке, жене, заљубљене парове. Он је један бренд наше коалиције. Пошто станује далеко од центра града и нема одговарајући градски превоз, ми смо одлучили да се тај трицикл додијели Бранимиру Митровићу и да једна млада особа добије подршку”, рекао је Јовић, те додао да ово није прва донација Пере Савића.
Он је подсјетио да је Савић прије неколико година додијелио компјутере и читаче, Удружењу слијепих и слабовидих Бијељина. Опрема се налази у градској библиотеци “Филип Вишњић” коју и дан данас користе слијепе и слабовиде особе.
“Сарадња између Града Бијељина и општине Лопаре се наставља и желим да се захвалим донатору на овако вриједној донацији која ће дати подршку једној младој особи”, рекао је Јовић.
Перо Савић, предсједник Удружења параплегичара из Лопара рекао је да овим гестом желе да промовишу рад Kоалиције која се базира на узајамној подршци, помоћи и координацији међу чланицама Kоалиције.
“Пошто имамо јаку дијаспору на нашој општини и од њих већином добијамо сва та ортопедска и друга помагала. Овај трицикл је такође донација од једног нашег радника из Швајцарске, а ми смо га уступили Kоалицији, а они су одредили коме ће то да дођеле. Ово је један примјер добре сарадње унутар Kоалиције гђе се ми узајамно подржавамо и помажемо”, рекао је Савић.
Бранимир Митровић, добитник ове вриједне донације, захвалио се донаторима, као и Kоалицији “Kолоси” која је препознала његове потребе.
“Захвалан сам много за трицикл и много ће ми значити, нарочито у пословању са ружама. Олакшаће ми посао, нећу морати да плаћам такси, с обзиром да живим мало даље од центра”, рекао је Митровић, те додао да није знао за изненађење које му слиједи.

Дешавања у Бијељини
Извор: desavanjaubijeljini.com