СТИПЕНДИЈЕ ЗА СРЕДЊОШКОЛЦЕ БРАВАРСКОГ СМЈЕРА

СТИПЕНДИЈЕ ЗА СРЕДЊОШКОЛЦЕ БРАВАРСКОГ СМЈЕРА

Средњошколци браварског смјера из Лопара мјесечно ће добијати стипендије у износу од по 50 КМ, а новац ће издвајати фирма “Термоелектро опрема” и општина Лопаре.

Уговор о стипендирању ученика данас су потписали начелник општине Лопаре Радо Савић и директор фирме “Термоелектро опреме” Младен Арсеновић.

Савић је рекао да ће општина Лопаре и “Термоелектро опрема” давати по 25 КМ и да се нада да ће то заинтересовати ученике за браварско-металску струку.

Потписивању уговора присуствовао је министар за привреду и предузетништво Републике Српске Вјекослав Петричевић који је истакао да се у Лопарама види добра сарадња локалне власти и привредника, што сматра веома битним.

“Без доброг слуха привредника и локалне заједнице не може доћи до конкрентих пројеката нити рјешавања бројних проблема, што се тиче и привреде, запошљавања и задржавања радне снаге”, рекао је Срни Петричевић.

Он је истакао да је данас веома тешко одржати радна мјеста, те је похвалио отварање новог погона и запошљавања у Лопарама.

Петричевић је поздравио активности већинског власника “Термоелектор опреме” Илије Стјепановић у Лопарама, које сматра од великог значаја за општину и Републику Српску.

Директор “Термоелектро опреме” Младен Арсеновић рекао је да су подијелили велики број стипендија за средњошколце и студенте, као и низ протокола о техничко-пословној сарадњи са престижним и образовим установама.

“Све ученике који у Лопарама похађају први и други разред средње школе металског смјера стипендирали смо без изузетка и ограничења”, рекао је Арсеновић.