ПОСЛАНИЦИ СДС-а И ОПШТИНСКО РУКОВОДСТВО О РАЗВОЈНИМ ПРОЈЕКТИМА

Чланови Клуба посланика СДС-а у Народној скупштини Републике Српске, које је предводио шеф Клуба Миладин Станић, посјетили су данас општину Лопаре и са општинским руководством разговарали о даљем развоју и будућим пројектима ове локалне заједнице.
Начелник општине Лопаре Радо Савић рекао је да је на данашњем састанку упознао посланике СДС-а о локалним проблемима, те да овој локалној заједници треба подршка виших нивоа власти.
“Половина територије Српске припада неразвијеним општинама и зато је потребно промијенити одређена законска рјешења како би им се помогло да задрже становништво”, рекао је Савић новинарима.
“Очекујем од посланика СДС-а да дјелују опозиционо, реално, са конректним приједлозима о побољшању услова живота грађана, а да и начелницима буду подршка, да наше иницијативе изнесу пред парламент”, рекао је Савић и додао да сви народни посланици треба да посјећују општине и упознају се о њиховим проблемима.
Станић је констатовао да је у Лопарама у посљедње вријеме побољшан квалитет живота грађана, наводећи инфраструктурне пројекте, отварање радних мјеста и долазак страних инвеститора.
“Данашња прича била је усмјерена и на могућу сарадању са Владом Српске. То је нада да ће и Влада Српске, као и Народна скупштина, која је највеће законодавно тијело у Републици Српској, равномјерно помоћи свим локалним заједницима, што је наш циљ”, рекао је Станић.
Потпредсједник Народне скупштине Српске Соња Јовичевић Караџић изразила је задовољство што је након дужег времена у Лопарама, истичући да је видљив напредак у развоју ове мајевичке општине.