Библиотека у Лопарама обогаћује књижни фонд

Народна библиотека „Десанка Максимовић“ Лопаре је и ове године у сарадњи са Општином Лопаре и Омладинском банком потписала два уговора и на тај начин успјела да обезбиједи 2.000 КМ за реализацију пројеката.
Пројектом „Корак по корак до знања“ купљено је 60 наслова. Ради се о стручној литератури из свих области знања. Корисници су задовољни одабираом наслова што показује и велико интересовање нарочито од стране студената, ученика и просвјетних радника.
Пројектом „Полицама до знања“ сређена је просторија предвиђена за магацин. Купљене су металне полице, столови и столице тако да је у овој просторији омогућено кориштење стручне литературе, учење или организовање различитих активности попут радионица, састанака и курсева.
Библиотечки књижни фонд располаже са 25 750 библиотечких јединица. Обнавља се куповином и поклоном. Ове године је донацијама прикупљено око 2000 књига. Највећи број књига поклонила је Матична библиотека „Филип Вишњић“ Бијељина. Библиотека има 520 читалаца. Најбројнији читаоци су ученици основних и средњих школа, затим, запослени, пензионери и остале категорије. Куповином нових, актуелних наслова расте и број уписаних читалаца. Библиотека на разне начине промовише књигу и на тај начин подстиче опште образовање, а посебно се залаже за развијање и његовање навике читања и кориштења библиотечких услуга.