Изабрани најбољи спортисти Семберије у 2014. години

Најбоља Милијана Мијатовић

У традиционалном избору најбољих спортиста Града Бијељина који организују Градска скупштина и Семберске новине ласкаво признаје, једногласном одлуком жирија, припало је Милијани Мијатовић, чланици Теквондо клуба „Сокол“. Поред појединачних титула шампиона Републике Српске и БиХ, те освајања златних медаља на неколико изузетно јаких међународних турнира, пресудило је треће мјесто које је освојила на шампионату Балкана у Марибору.

– Захвална сам мом клубу, тренерима, родитељима, жирију и свима осталим који су ми омогућили да добијем ово ласкаво признаје. Признање које сам добила свакако ће бити још један подстрек да још више тренирам и напредујем и постављам пред себе још веће циљеве. Жељела бих да честитам и свим добитницима признањања на манифестацији проглашења набољих у нашем граду. На крају жељела бих посебно да се захвалим мом тренеру  Александру Бештићу који је најзаслужнији за резултате које сам до сада постизала, истакла је Милијана Мијатовић по добијању признања за најбољег спортисту Града.

Традиционалну манифестацију отворио је Драган Ђурђевић, предсједник Градске скупштине који је истакао да локална самоуправа, упркос кризи у којој се налази цјелокупно друштво, и даље издваја из буџета значајна средства и спортске клубове.

– Препознајемо како омладински, тако и квалитетни спорт и ставарамо услове, у оквиру наших могућности, да младе у што већем броју анимирамо да се баве спортом што је најбољи начин да се избјегну штетни утицаји којима су подложне младе генерације. Спортисти су били и остали најбољи амбасадори нашег краја и ми у Градској управи смо увјерени да ће тако бити и убудуће. Ова манифестација је прилика да се једном годишње окупимо и заједно сумирамо постигнуте резултате. Градска управа ће и даље настојати да одржавањем постојећих и изградњом нових спортских објеката побољшава услове за бављење омладинским и квалитетним спортом, као и за спортску рекреацију, истиче Ђурђевић.

На листи десет најбољих спортиста на другом мјесту налази се џудиста Немања Арсеновић (Џудо и самбо клуб Пантер) члан репрезентације која је освојила треће мјесто у екипној конкуренцији на Балканском шампионату у Требињу, док се на трећем мјесту налази фудбалер Радника Станко Остојић, који је у прошлој години дао велики допринос освајању купа Републике Српске и деветог мјеста у шампионату Премијер лиге што је најбољи пласман бијељинског клуба у овом рангу такмичења.

Четврта позиција припала је кошаркашу Грађанског, Ненаду Пантићу, пети је боксер Радника Дашо Симеуновић, шеста одбојкашица истоименог клуба Милица Хрњез, седми капитен ОК Радник Владимир Милићевић, осма фудбалерка ЖФК Радник Валентина Шакотић, девети је ронилац Никола Гаврић, а дести рукометаш РК Бијељина Немања Василић.

Додијељена су признања и у осталим категоријама. За најбољег спортисту инвалида проглашен је Зоран Станојевић, члан Стрељачког клуба РВИ Орао, набољи тренер је Дарио Чојић (КК Будућност), признање за најбољег спортског радника припало је Богдану Ранкићу (РК Бијељина), док је за најбољег педагога физичке културе проглашен Радосав Милидраг, професор у Економској школи у Бијељини. Најбоља мушка екипа је Кошаркашки клуб Грађански Бобар који се налази међу најбољим клубовима у Босни и Херцеговини, док је признање за најбољи женски колектив припало, као и прошле године, фудбалеркама ЖФК Радник Бумеранг.

Најбољи млади спортиста је кошаркаш Грађанског Лука Јовановић, док је признање за најбољу младу спортисткињу отишло у руке одбојкашице Радника Јовани Ковачевић.

Ово је био 38. избор најбољих спортиста Семберије у традицији која је започела, сада већ давне 1976. године када је за првог најбољег спортисту нашег краја проглашен легендарни фудбалер Радника Наил Собо. Најуспјешнији на вјечној листи је каратиста Милан Лазић који је шест пута проглашаван за најбољег спортисту, а на другом мјесту налази се рукометашица Адемира Гурдић, која је почетком осамдесетих година прошлог вијека три пута бирана за прву међу најбољима.

Два пута најбољи је био кошаркаш Небојша Лазаревић, а ниједном другом спортисти није пошло за руком да се више од једног пута нађу на првој позицији.

Они су набољи

1. МИЛИЈАНА МИЈАТОВИЋ (Теквондо клуб „Сокол“)

2. НЕМАЊА АРСЕНОВИЋ (Џудо клуб „Пантер“)

3. СТАНКО ОСТОЈИЋ (ФК „Радник“)

4. НЕНАД ПАНТИЋ (Кошаркашки клуб „Грађански“)

5. ДАШО СИМЕУНОВИЋ (Боксерски клуб „Радник“)

6. МИЛИЦА ХРЊЕЗ (Женски одбојкашки клуб „Радник“)

7. ВЛАДИМИР МИЛИЋЕВИЋ (Одбојкашки клуб “Радник)

8. ВАЛЕНТИНА ШАКОТИЋ (Женски фудбалски клуб „Радник“=

9. НИКОЛА ГАВРИЋ (Ронилачки клуб „Пантери“)

10. НЕМАЊА ВАСИЛИЋ (Рукометни клуб „Бијељина“)

Најбољи мушки клуб: КК ГРАЂАНСКИ БОБАР

Најбољи женски клуб: ЖФК РАДНИК БУМЕРАНГ

Најбољи спортиста инавлид: Зоран Станојевић (СК  „РВИ Орао“)

Најбољи спортски радник: Богдан Ранкић (РК „Бијељина“)

Најбољи тренер: Дарио Чојић (КК „Будућност“)

Најбољи педагог физичке културе: Радосав Милидраг (Економска школа)

Најбољи млади спортиста: Лука Јовановић (КК „Грађански Бобар)

Најбоља млада спортисткиња: Јована Ковчевић (ЖОК „Радник“)

ЖИРИ

Избор најбољих у свим категоријама обавио је жири од седам чланова у коме су се налазили Јасна Абдулахагић (предсједник), Тодор Николић, Милорад Савић, Зоран Андрић, Здравко Тешић, Душан Марковић, и Слободан Перић. Све одлуке жири је донио једногласно.

Да подсјетимо, Милијана Мијатовић је поријеклом из Пељава, општина Лопаре.

Извор: Семберске новине, 10. фебруар 2015. године, број 990