Посјета министра Ђокића Лопарама

Општину Лопаре је 22. јула 2014. године посјетио министар рада и борачко инвалидске заштите у Влади Републике Српске, Петар Ђокић.
Том приликом је министар Ђокић уручио шест рјешења за стамбено збрињавање породица погинулих бораца и ратних војних инвалида до IV категорије. Те породице су добиле по 8 хиљада КМ. Из програма стамбеног збрињавања остала је још једна породица са подручја општине Лопаре чије ће стамбено питање бити ријешено до краја године.
Начелник Општине Лопаре Радо Савић упознао је министра Ђокића са ситуацијом на подручју општине Лопаре са посебним освртом на проблеме везане за клизишта и затражио од министра да се коначно Влада РС огласи по овом питању јер је велики дио грађана остао без својих домова, а од Владе до сада никакве помоћи, да ли ће је бити и у ком облику. Такође начелник опшнине Лопаре је изрзио незадовољство због смањења прихода Општини Лопаре одлуком о измјени којефицијената ПДВ-а од стране Владе РС.
Министар Ђокић је обећао да ће се заложити да се посвети већа пажња Владе РС према Општини Лопаре када су у питању и друга питања о коме се разговарало на састанку.