У Бањој Луци представљен трећи број часописа Бокатин Дијак

Трећи број часописа за језик, књижевност и духовност Бокатин Дијак, који излази у Лопарама и Угљевику, представљен је, у петак, 25. 4. у 19 сати, на Филолошком факултету у Бањој Луци.
Часопис су представили Немања Миловановић, главни и одговорни уредник, као и чланови уредништва – Марко Томић и Слободан Јовић.
„Увидом у ближу и даљу културну прошлост Мајевице, установили смо да није постојао часопис који се бавио културним питањима, иако је културна прошлост Мајевице веома богата. Планирано је да часопис излази два пута годишње. Као додатак часопису покренули смо едицију Дијак у којој смо уз трећи број часописа објавили књигу професора Бранка Брђанина Народно позориште у Бањој Луци од усташа до партизана (1941 – 1956)“, рекао је Миловановић.
Према његовим ријечима, у часопису се може прочитати квалитетна проза и поезија, као и прилози аутора различитих генерација и поетичких усмјерења. Ту су, како наводи, и преводи с руског и грчког језика.
„Овај број садржи 21 прилог аутора из Републике Српске, Србије и Црне Горе, навео је Јовић и додао да се у рубрикама Поводи, Проза, Поезија, Преведена књижевност, Афоризми, Тумачења и Духовност, могу наћи садржаји вриједни читалачке пажње.
Подршку младим уредницима на представљању часописа у граду на Врбасу пружили су бројни гости, међу којима су били и Радивоје Керовић, професор на Филозофском факултету у Бањој Луци, те пјесници и сарадници часописа: Здравко Миовчић, Бранимир Кршић и Никола Париповић.