ОДРЖАНО ПРЕДАВАЊЕ ЗА ПОЉОПРИВРЕДНЕ ПРОИЗВОЂАЧЕ

Одјељење за привреду и друштвене дјелатности Општинске управе општине Лопаре у сарадњи са Ресором за пружање стручних услуга у пољопривреди Министарства пољoпривреде, шумарства и водопривреде РС, је дана 14.03.2014. године организовало је стручно предавање за пољопривредне произвођаче на теме:

1. Одржавање и заштита воћних засада у првим годинама узгоја – предавач дипл. инж. пољ. Јадранка Бојић из Савјетодавне службе Братунац;
2. Агротехничке мјере у борби против суше у ратарској и воћарској производњи – предавач дипл. инж. пољ. Радмила Нешковић -Ресор за пружање стручних услуга у пољопривреди;
3. Вођење матичне евиденције у сточарској производњи – предавач др Зпран Малетић Ресор за пружање стручних услуга у сточарству.

У оквиру предавања пољолривредни произвођачи су имали прилику да се упознају о начину агротехнике и узгоја засада у првим година после садње, затим о ђубрењу, начину резидбе и заштити воћних врста, као и о матичној евиденцији у сточарству, вођењу потребне евиденције и обрасцима које воде фармери и утицају суше и њене последице на ратарске и воћарске врсте.
Наредно предавање је планирано пред почетак прољетне сјетве.