МАНИФЕСТАЦИЈА „МАЈЕВИЧКО ПОСИЈЕЛО 2014“

Општински одбор Српског просвјетног и културног  друштва „Просвјета“ Лопаре, по десети пут организује манифестацију „Мајевичко посијело“.

                Циљ ове, сада већ традиционалне манифестације, је упознавање младих нараштаја са  културним наслијеђем и очување народне традиције и обичаја мајевичког поднебља.

                Носиоци богатог културног програма су чланови, СПКД „ПРОСВЈЕТА“ –  фолклорне  секције из Лопара и из Прибоја, чланови секције за очување народне традиције из више мјесних заједница са територије општине Лопаре, драмска и музичка секција Друштва.

                 Подршку реализацији овогодишњег одржавања манифестације дају мјесне заједнице: Пукиш, Бобетино Брдо, Прибој, Липовице и Бријест, Вукосавци, Мртвица, Миросавци, Пипери, Лопаре, Жутавка  и Пушковац. Из ових мјеста пријављене су екипе за лигу у игри прстена. У финале лиге пласирале су се екипе „Липовице“ и „Мртвица“.  

                  Прво ревијално вече манифестације, током којег је приказан богат културно-забавни програм, одржано је у суботу, 15. 2. 2014. године у МЗ Бобетино Брдо. Бобетино Брдо је 11 Мјесна заједница, на територији општине Лопаре, у којој „Просвјета“ реализује цјеловечерњи програм са поруком: Отворимо врата Домова културе у сеоским срединама!  

                  Покровитељ манифестације је општина Лопаре.