ПРЕЗЕНТАЦИЈА ИТАЛИЈАНСКЕ ФАБРИКЕ ТРАКТОРА “ГОЛДОНИ” И ПРИКЉУЧНИХ МАШИНА ФАБРИКЕ “РИНИЈЕРИ” У ЛОПАРАМА

Представници италијанске фабрике трактора “ГОЛДОНИ” из италијанског града Модена и фабрике прикључних машина за основну обраду “РИНИЈЕРИ” посјетили су општину Лопаре 26. јуна 2013. године, те одржали предавање и презентацију из палете својих производа поменуте две фабрике. Презентацији одржаној у Центру за културу и информисање у Лопарама одазвао се велики број пољопривредних произвођача из свих мјесних заједница како наше Општине, тако и сусједних општина Угљевика, Челића и Бијељине.

            Презентацију из палете производа фабрике трактора “ГОЛДОНИ” презентовали су господин Алфред Штефанчић и Игор Томасић, а фабрику прикључних машина “РИНИЈЕРИ” су представили господин Зоран Стојић, менаџер продаје за југоисточну Европу и господин Ненад Илић из Новог Сада пресдавник фабрике “ГОЛДОНИ ” за регију Војводине – Новог Сада. Начелник општине Лопаре, Др Радо Савић, поздравио је присутне и подржао напоре у оживљавању и јачању воћарства на подручју општине Лопаре.

            Учесници су имали прилику да погледају изложене тракторе поменуте фабрике ” ГОЛДОНИ” као и прикључне машине ( Атомизер , фреза, дробилица, таруп за дробљење грања и траве). Захваљујући примјењеним искуствима воћара из Пушковца и Тутњевца, који су практично показали рад поменуте механизације на парцели младог засада шљиве у Тобуту , сви учесници су имали прилику да се увјере у квалитет рада представљених пољопривредних машина.

            Са представницима поменутих фабрика трактора и прикључних машина је договорена даља сарадња, са могућношћу отварања представништва фабрике ” ГОЛДОНИ” на нашем подручију. Представници фабрике трактора Голдони нису крили задовољство природним љепотама и пољопривредним потенцијалима наше Општине.