Федерални министар Османовић у посјети МЗ Корај

Министар расељених особа и избјеглица ФБиХ Адил Османовић данас је боравио у радној посјети општини Лопаре.
Током радне посјете министар Османовић је посјетио МЗ Корај, где се сусрео са начелницима општине Лопаре Радом Савићем и начелником Челића Сеад Муминовић.
Министар Османовић и начелници општина Лопаре Радо Савић и Челића Сеад Муминовић и представници МЗ Корај, потписали су споразум о заједничком пројекту обезбјеђења додатних количина пијаће воде у МЗ Корај у 2014 години, вредан 600.000 КМ. Овај пројекат биће реализован у 2014 години уз подршку општина Лопаре, Челић, Владе Тузланског кантона и ентитетских министарстава за расељена лица, речено је након поптисивања споразума. Током посјете МЗ Корај министар Османовић је отворио мјесни Дом културе.
Након тога се на радном састанку разговарало о економским питањима и могућностима да се грађани из повратничке популације брже запошљавају како би економски опстали у срединама у које су се након рата вратили. У МЗ Корај живи око 1500 становника, углавном повратничко бошњачко становништво.
Начелник Лопара Радо Савић је истако да је у протеклом периоду знатно инвестирано у изградњи инфраструктуре МЗ Корај и нагласио активности и настојања локалне заједнице да спроведе пројекте одрживог повратка и стварање амбијента за самозапошљавање што већег броја незапослених, као да ће и ове године општина Лопаре улагати у развој и подстицај пољоприведе.