МАЈЕВИЧКО ПОСИЈЕЛО 2013

ПОЧЕЛА МАНИФЕСТАЦИЈА „МАЈЕВИЧКО ПОСИЈЕЛО 2013“

Општински одбор Српског просвјетног и културног друштва „Просвјета“ Лопаре, по девети пут организује манифестацију „Мајевичко посијело“.
Циљ ове, сада већ традиционалне манифестације, је упознавање младих нараштаја са културним наслијеђем и очување народне традиције и обичаја мајевичког поднебља.
Носиоци богатог културног програма су чланови, СПКД „ПРОСВЈЕТА“ – фолклорне секције из Лопара и из Прибоја, и чланови секције за очување народне традиције из више мјесних заједница са територије општине Лопаре.
Подршку реализацији овогодишњег одржавања манифестације дају мјесне заједнице: Пукиш, Бобетино Брдо, Липовице и Бријест, Вукосавци, Мртвица, Миросавци, Пипери, Лопаре и Пушковац. Из ових мјеста пријављене су екипе за лигу у игри прстена. Након првог кола, у други круг такмичења пласирале су се екипе: Бобетино Брдо, Бријест, Липовице, Лопаре и (Вукосавци-Миросавци, играју данас).
Прво ревијално вече манифестације, током којег је приказан богат културно-забавни програм, одржано је у понедјељак, 14. 1. 2013. године у МЗ Пукиш. Подршку манифестацији дао је и протојереј ставрофор Славко Максимовић.
Наредни сусрет заказан је за 26. јануар 2013. године у МЗ Пипери.
Покровитељ манифестације је општина Лопаре.